loading...
جدیدترین نرم افزار روز دنیا | عکس | فیلم | بازی | اس ام اس |
Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 229 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

الفباي آموزش سلامت جنسي در مدارس

گفتگو با دکتر اکبر رهنما در باره نقش مشاوران مدارس در آموزش سلامت جنسي - نرگس عزيزي

اگر امروز زن و شوهرهايي را مي‌بينيم که علي‌رغم عشق و عاطفه کافي نسبت به هم، قدرت برقراري ارتباط صحيح عاطفي و زناشويي ندارند، بايد به زمان کودکي و نوجواني آنها بازگرديم. زماني که نخستين پايه‌هاي تربيت رواني و عاطفي فرد گذاشته مي‌شود و اگر از همان زمان اين پايه‌ها به درستي گذاشته نشود، ممکن است فاجعه بزرگي در انتظار خانواده‌ها و جامعه‌مان باشد. مدرسه نه تنها فارسي و رياضي بلکه مي‌تواند موضوعات بسيار گسترده‌تري را نيز به فرزندان ما به صورت مستقيم و غيرمستقيم آموزش دهد. از جمله اين موارد آموزش مسايل مرتبط با سلامت جنسي است. در مورد اين موضوع و نقش مشاوران در اين زمينه با دکتر رهنما، روان شناس و عضو هيأت علمي‌دانشگاه شاهد و پژوهشگرکلينيک سلامت جنسي خانواده گفتگو کرديم...


سلامت : مشاوران مدارس به چه شکل مي‌توانند در امر سلامت جنسي نقش داشته باشند؟ آيا اصلا آنها اين صلاحيت را دارند که وارد حيطه خطير آموزش سلامت جنسي شوند؟

بخشي از وظايف مشاور در مدارس، دادن همين آگاهي‌ها است. يکي از روش‌هاي موثر نيز همين بحث‌هاي عمومي ‌و آگاهي بخشي کلي است که قدم اول پيشگيري به حساب مي‌آيد و بحثي است که همه به آن نياز دارند و البته قبل از زماني که فرد مشکل جنسي پيدا کند. به ويژه اينکه در جامعه ما مسايل جنسي حالت تابو دارد. اين آگاهي بخشي را مي‌شود در قالب آموزش‌هاي رسمي‌ و با بهانه قرار دادن مسايلي که حتما بايد آموزش داده شود، مثل ايدز يا بحث اعتياد، مطرح کرد چون مسايل جنسي مسايلي هستند مرتبط با ساير جنبه‌هاي زندگي. مي‌تواند مشاوره‌هاي فردي باشد يا مشاوره‌هاي گروهي يا آموزش‌هاي گروهي براي دانش‌آموزان راهنمايي يا دبيرستان و يا انتشار بروشورهايي که خود مشاور مي‌تواند در اين زمينه تهيه کرده باشد. البته هر مشاوري در مدرسه به عنوان اينکه مشاور است نمي‌تواند مسايل جنسي را آموزش دهد، ممکن است لازم باشد از مشاور ديگري دعوت شود که آموزش‌هايي ديده و با مسايل آشناست. اين يک بعد قضيه هست يعني بعد عمومي ‌مساله است که به پيشگيري برمي‌گردد.

سلامت : وقتي دانش‌آموزي در مدرسه دچار مشکلي شده است، مشاور به چه شکل مي‌تواند کمک کند؟

بله، اين بعد دوم قضيه است که مي‌توان آن را جنبه «درمان»، در مقابل پيشگيري، ناميد و بر مي‌گردد به زماني که مساله شدت پيدا کرده باشد و در اين حالت بايد اقدامات درماني نيز صورت گيرد. برمي‌گردد به زماني که مساله حاد مي‌شود که به درمان مي‌رسيم. به عنوان مثال، زماني که نوجوان دچار انحراف اخلاقي شده و يا به ايدز و اعتياد مبتلا شده باشد يا آنجايي که ديگر مشاور بايد اقدامي انجام دهد. معمولاً در اينجا بايد اقدام کلينيکي گسترده تري صورت بگيرد، مشاور بايد فرد را به روان پزشک، روان شناس باليني يا مددکار اجتماعي که مي‌تواند رابط بين مدرسه و خانواده باشد، معرفي کند که اين مستلزم اين است که مشاور با متخصصان بالادستي خود ارتباط داشته باشد. دانش آموز را ارجاع بدهد و بعد پيگيري کنند چون ممکن است فردي را که معرفي کرده نياز به بستري يا پيگيري‌هاي عميق تر داشته باشد. ما در اين زمينه هم نياز به برنامه‌ريزي‌هاي بيشتري داريم.

سلامت : بعضي معتقدند مطرح کردن اين صحبت‌ها و موضوعات مرتبط با سلامت جنسي، براي بچه‌ها و دانش آموزان مشغوليت‌هاي ذهني پيش از موعد ايجاد مي‌کند و در نتيجه نبايد خيلي به بچه‌ها اطلاعات داد. نظر شما چيست؟

ما مي‌گوييم يک حد ميانه را بايد رعايت کرد. اين نگراني درست است اما به خاطر اين نگراني، ما نمي‌توانيم اطلاعات اساسي و موردنياز فرزندان‌مان را به آنها ندهيم چون در اين صورت حس کنجکاوي باعث مي‌شود که پاسخ آن را از منابع ناسالم و حتي منحرف‌کننده جستجو کند. ما آن طرف قضيه را هم بايد ببينيم. ضمن اينکه بايد هوشيار باشيم که اگر در اين سن، اطلاعات لازم را به نوجوانان مطابق با جنسيت و سن وي به آنها ندهيم، آنها در زمان بزرگسالي دچار اختلالات روحي و رواني و حتي تربيتي مي‌شوند و علاوه بر آن، احتمال اينکه بتواند زندگي سالم و موفقي در آينده داشته باشند،‌ کم مي‌شود اما نکته در اينجاست که بايد مسايل را به‌ تدريج و درجاي خود و به ميزان لازم به بچه‌ها منتقل کنيم و شرط لازم هم اين است که مشاور ارتباط صحيحي با بچه‌ها برقرار کرده باشد تا در موقع لزوم، بتواند به او آموزش هم بدهد و سوالات وي را به‌طور مناسب پاسخ دهد.

سلامت : و اين آموزش‌ها دقيقا از چه سني بايد شروع شود؟

معمولا در روان شناسي مي‌گوييم وقتي که خود فرد مي‌آيد سوال مي‌پرسد، بهترين و مناسب‌ترين سن براي دادن آموزش است. آنجا بايد به صورت درست جواب بدهيم و در کنار پاسخ به سوال، مطالب ديگري که لازم است را نيز به او منتقل کنيم.

چه بايد کرد؟

بايد توجه داشته باشيم که ما از طريق آموزش زمينه را براي تغيير نگرش ايجاد مي‌کنيم. در واقع آموزش وسيله است و تغيير نگرش مي‌شود هدف. نگرش مورد نظر ما اين است که افراد بدانند که سلامت جنسي بخشي از بهداشت رواني خود آنهاست. چون تغيير نگرش در سنين بالاتر خيلي مشکل است. نکته دوم اين است که در هر مرحله‌اي بايد بخشي از مسايل را آموزش داد تا آموزش يک روند و سير طبيعي پيدا کند ولي اگر يک دفعه اين آموزش‌ها بخواهد هجوم بياورد، فرد مشکل پيدا مي‌کند. نکته سوم اينکه در آموزش مسايل جنسي قرار نيست که ما فقط به بحث رابطه جنسي بپردازيم. مسايل پيراموني مثل برقراري رابطه يا حريم خصوصي اين موارد هم بخشي از تربيت جنسي فرد است که در برخي از موارد بايد از سنين پايين‌تر به آن پرداخته شود.
جاي بعضي آموزش‌ها در پيش دبستاني و دبستان است. از جمله اينکه در اين سن، بچه‌ها بايد به تدريج حريم‌ها را ياد بگيرند و آن وقت است که آموزش ما يک روند طبيعي پيدا مي‌کند و اينکه اجازه ندهند که هر کسي لمسشان کند. اين موارد را بايد به بچه آموزش داد، در قالب‌هاي جذاب و متناسب بايد با توجه به سن کودک يا نوجوان به وي آموزش داد؛ مثلا به شيوه‌هايي از قبيل نمايش، داستان، بازي‌هاي عروسکي با کودک.
از سوم دبستان تا اول راهنمايي، دوره نهفتگي است، يعني به صورت موقت مسايل جنسي براي فرد مشغوليت ايجاد نمي‌کند. در اين دوره آموزش‌هاي لازم به صورت تدريجي و به شکلي که تابوي آن براي فرد شکسته شود، لابه‌لاي مسايل اخلاقي و ديني بايد آموزش داده شود اما اگر يک دفعه اين آموزش بخواهد هجوم بياورد، ذهن کودک به هم مي‌ريزد. در آموزش مسايل جنسي قرار نيست که ما فقط به بحث رابطه جنسي بپردازيم، مسايل پيراموني مثل برقراري رابطه يا حريم خصوصي نيز بايد آموزش داده شود.
تا اين سن، يعني قبل از بلوغ و قبل از رفتن به دبيرستان نيز آگاهي دادن به صورت عمومي ‌و غيرمستقيم انجام مي‌شود اما وقتي مي‌رسند به سن دبيرستان و بلوغ، بايد برخي موارد ديگر به صورت مستقيم براي آنها مطرح شود که شامل مواردي مانند آموزش مهارت‌هاي ارتباطي، مثل مهارت برقراري رابطه با جنس مخالف و راه‌هاي ارضاي صحيح عاطفي و تهديدهاي موجود در اين زمينه مي‌باشد که مي‌تواند از آن حالت آگاهي بخشي عمومي فراتر رود.
ما بايد همه کمک کنيم. اگر بخواهيم از آسيب‌هايي مثل ايدز و يا انحرافات اخلاقي در جامعه خود به دور باشيم يا سازگاري زندگي زناشويي را بالا ببريم، اگر بخواهيم پدران و مادراني داشته باشيم که آنها هم به نوبه خود فرزندان سالمي تربيت کنند و فرزندان سالمي‌داشته باشند، همه بايد عزم داشته باشند، از والدين، مسوولان مدرسه، دانشگاهيان، صاحب‌نظران و مسوولان مملکتي، همه و همه و اين عزم بايد تدوام داشته باشد، نه اينکه يک دفعه موجي بيايد که برود و باز بعد از مدتي همه فراموش کنند. اين آموزش‌ها بايد نهادينه شوند. اگر غفلت کنيم، مشکلاتي جدي خواهيم داشت. مدارس نقش ويژه‌اي در اين خصوص دارند چون بين 6 تا 18 سالگي فرزندان ما بهترين سال‌هاي عمرشان را در مدرسه مي‌گذارانند. اگر اين فرصت را در مدرسه از دست بدهيم، وقتي که به دانشگاه مي‌رسند، ديگر مي‌شود تهديد.

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 219 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

مراقبت‌هاي 8 گانه از دندان‌هاي شيري کوچولوها

گر شما دختر کوچولو و يا پسرکوچولوي شيطاني داشته باشيد، حتما مي‌دانيد که گاهي دندان‌هاي شيري‌اش درد مي‌گيرد و احتمالا يک دنيا سوال درباره دندان‌هاي شيري او در ذهن‌تان است و دنبال يک دندانپزشک خوب مي‌گرديد که اين پرسش‌ها را از او بپرسيد. ما در اينجا 8 نکته مهم درباره دندان‌هاي شيري را براي شما جمع‌‌آوري کرده‌ايم. بگرديد، ببينيد جواب سوال‌هايتان را پيدا مي‌کنيد يا نه...

نکات مهم درباره دندان‌ کوچولوها - دکتر شکوفه شجاعي
مراقبت‌هاي 8 گانه از دندان‌هاي شيري

هر 6 ماه فلورايد را فراموش نکنيد: فلورايد ماده‌اي مغذي است كه با نفوذ به ساختمان دندان مي‌تواند به استحكام آن كمك كرده و از پوسيدگي‌ آن جلوگيري كند. فلورايد، مي‌تواند به‌صورت خوراكي و يا موضعي وارد ساختمان دندان شود. فلورايدتراپي روشي است كه به كمك آن در مطب دندانپزشكي، فلورايد روي دندان كودكان شما قرار گرفته و به استحكام آنها كمك مي‌كند. اين عمل از حدود 3 سالگي براي كودكان توصيه مي‌شود.

شما مي‌توانيد براي اين درمان کوچولويتان را هر 6 ماه يکبار پيش دندانپزشک ببريد.


براي زير 2 ساله‌ها مسواک انگشتي بخريد: دندان‌هاي شيري از هنگام رويش در دهان نياز به مراقبت دارند. از زماني كه دندان‌هاي شيري در دهان رويش پيدا مي‌كنند، بايد تميز شوند تا امكان پوسيدگي آنها كاهش يابد.

براي كودكان زير 2 سال امكان مسواك زدن به روش‌هاي معمول وجود ندارد. دندان‌هاي كودكان زير 2 سال بايد به كمك يک تكه گاز يا پارچه تميز مرطوب، تميز شود و يا از مسواك‌هاي مخصوصي به‌نام مسواك انگشتي كه در انگشتان والدين قرار گرفته و به كمك موهاي نرم آن، دندان‌هاي كودك تميز مي‌شود، استفاده كرد.


حواستان باشد کوچولوها با شيشه‌ شير و قندداغ نخوابند: ‌شير،‌چه شيرخشك، شير مادر يا شيرهاي پاستوريزه، به‌خصوص اگر شيرين شده باشند، مي‌توانند موجب ايجاد پوسيدگي‌هاي دنداني در كودكان شوند بنابراين مراقبت باشيد كه كوچولويتان به خوابيدن با شيشه شير و يا باقي ماندن پستان مادر در دهان عادت نكند زيرا ماندن طولاني مدت شير روي دندان‌هاي شيري موجب ايجاد پوسيدگي دنداني مي‌شود.

در صورت امكان بعد از آنكه كودكتان شير نوشيد، دندان‌هايش را تميز كنيد و يا براي پاك شدن بقاياي شير از روي دندان‌هايش به او مقداري آب بخورانيد.

هرگز شيركودكتان را به كمك، قند، شكر، نبات، عسل و يا موادي مانند اينها شيرين نكنيد.

بعد از آنكه كودكتان شير خورد، دقت كنيد تا حتما آروغ بزند زيرا برگشت شير به همراه گاز معده هنگام خواب به دهان و باقي ماندن شير روي دندان‌هاي شيري، موجب پوسيدگي دندان‌هايش خواهد شد. از دادن آب ميوه‌هاي شيرين به كودك هنگام خواب پرهيز كنيد.


پستانک ارتودونتيک بخريد: بي‌نظمي‌هاي دنداني در كودكاني كه از شيشه‌هاي شير و يا پستانك استفاده مي‌كنند بيشتر است.

در صورت اجبار کوچولوي شما به تغذيه با شيشه يا استفاده از پستانك،‌ بهتر است از نوعي سرشيشه‌هاي مخصوص به ‌نام سرشيشه‌هاي «ارتودونتيك» استفاده شود تا احتمال ايجاد مشكلات بي‌نظمي‌دنداني كاهش يابد.


مواظب باشيد قطره آهن دندان‌هاي شيري را سياه نکند: حتماً شما هم ديده‌ايد که دندان‌هاي بعضي بچه‌ها به دليل مصرف قطره آهن، بدرنگ و تيره مي‌شود.

براي اينکه چنين اتفاقي براي دندان‌هاي فرزند شما پيش نيايد، از کودک بخواهيد دهانش را کاملاً باز کند و قطره آهن را با قطره‌چکان در حلقش بچکانيد تا با دندان‌هايش تماسي نداشته باشد. براي اينکه مطمئن شويد اين قطره در تماس با دندان‌ها قرار نگرفته است با يک پارچه مرطوب و تميز دندان‌هاي کودک را پس از چکاندن قطره آهن تميز کنيد.


وقتي دندان شيري را مي‌کشيد، فضاي نگه‌دارنده را فراموش نکنيد: اگر کودکتان دندان شيري خود را زودتر از موعد از دست داد، او را نزد دندان‌پزشک ببريد تا در جاي خالي دندان شيري وسيله‌اي به نام «فضانگه‌دار» قرار دهد.

اين وسيله اجازه حرکت دندان‌هاي مجاور را به اين فضا نمي‌دهد و فضا را براي رويش دندان دايمي زير لثه حفظ مي‌کند.

در غيراين صورت دندان‌هاي شيري کناري به سمت فضاي دنداني خم شده و جلوي رويش دندان دايمي را مي‌گيرند و دندان‌هاي کودک شما نامنظم مي‌شوند.


خداحافظي با دندان شيري؛ سلام به دندان دائمي: هنگامي‌ که اولين دندان آسياي دايمي در سن 6 سالگي در دهان فرزندتان پيدا شد او را نزد دندانپزشک ببريد تا اين درمان را براي او انجام دهد.

فيشورسيلانت، ماده‌اي همرنگ دندان است که داخل شيارهاي عميق سطح دندان را پر و مسدود مي‌کند بنابراين ديگر باقي‌مانده مواد غذايي در اين شيارها گير نخواهند کرد که ايجاد پوسيدگي کند. اين روش، مناسب‌ترين روش براي پيشگيري از پوسيدگي اين دندان استراتژيک است.


جدول زماني رويش دندان‌هاي شيري را بدانيد: نخستين دندان کودک معمولاً در ? ماهگي و آخرين دندان شيري او در ? سالگي در مي‌آيد. بعد از تولد دندان‌هاي شيري به تدريج در فک فوقاني و تحتاني نمايان مي‌شوند. نخستين دندان شيري در ? ماهگي نيش مي‌زند و تا سن ? سالگي کليه ?? دندان شيري در مي‌آيند.

بيرون آمدن دندان‌هاي پيش اغلب با ناراحتي کمي‌همراه است ولي دندان‌هاي نيش و آسيا براي کودک ناراحتي بيشتري ايجاد مي‌نمايند. اولين علامت دندان درآوردن، قرمزي تدريجي لثه در محل خروج دندان و قرمزي چانه است. در اين حالت کودک احتمالاً بداخلاق شده و غذاخوردن او با مشکل همراه خواهد شد.

تعدادي از کودکان با گازگرفتن اشياي سفت و سخت مانند نان برشته يا حلقه‌هاي لاستيکي مخصوص، آرام‌ مي‌شوند و اين وسايل به بيرون آمدن دندان کمک خواهد نمود. قطره استامينوفن براي تسکين درد مفيد است. به خاطر داشته باشيد که علايمي مانند اسهال و تب را نشانه دندان درآورن تلقي نکنيد زيرا هيچ علت علمي‌براي ارتباط اين دو پديده وجود ندارد.

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 240 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

شوهر سیگاری، دشمن بزرگ بارداری !!

راجع به مضرات سيگار زياد صحبت شده است. عوارض وحشتناک سيگار و مشکلاتي که در طول زمان براي افراد سيگاري و اطرافيان‌شان به وجود مي‌آيد تقريبا براي همه آشناست. راجع به خطرات سيگار براي خانم‌هاي باردار و جنين‌شان هم، پزشکان هشدارهاي فراواني داده‌اند. اما اگر سيگار نگذارد که اصلا خانمي بادار شود چه؟ خبر جديدي منتشر شده است که مي‌گويد خانم‌هايي که والدين‌ و يا همسرشان سيگاري هستند ممکن است دچار مشکلاتي در زمينه باروري شوند...

اين مطالعه جديد اين طور عنوان مي‌کند که خانم‌هايي که در محيط‌هاي حاوي دود سيگار در مدت زمان طولاني حضور داشته باشند نسبت به افراد ديگر احتمال باروري‌شان کمتر مي‌شود و ممکن است اين دودهاي دست دوم به طور مستقيم روي توان بارداري‌شان تاثير بگذارد. از نظر دانشمندان اين مساله يک دليل مهم ديگر است که مي‌تواند باعث شود خانم‌ها نه تنها خود سيگار کشيدن را کنار بگذارند بلکه باعث ترک سيگار اطرافيانشان هم بشوند. در اين مطالعه به غير از مساله ناباروري مشکلات ديگر هم مورد بررسي قرار گرفته‌اند و يافته‌ها نشان داده‌اند که دودهاي دست دوم مي‌توانند مشکلات و عوارض بدي را طي بارداري و همچنين بعد از زايمان و براي نوزاد و مادر به وجود آورند. به غير از اين مطالعه، مطالعات ديگر هم در مورد خطر دودهاي دست دوم سيگار بر احتمال سقط جنين انجام شده است.


آمار تکان‌دهنده

در اين مطالعه جديد، بيش از 4800 خانم مختلف مورد بررسي قرار گرفته‌اند و مشخص شد خانم‌هايي که والدين‌شان سيگاري بودند براي باردار شدن مشکلات بيشتري داشته‌اند. يکي از مشکلات اين بود که آنها حداقل مجبور بودند يک سال براي باردار شدن منتظر بمانند.

علاوه بر اين در بين خانم‌هايي که در زمان خردسالي يا بزرگسالي در معرض دودهاي دست دوم بودند 39 درصد بيشتر احتمال سقط جنين يا به دنيا آوردن نوزاد مرده وجود داشت. 68 درصد اين خانم‌ها هم عنوان کردند که به سختي و با مشکلات زياد باردار شده‌اند.

لوک پپون، محقق دانشگاه روچستر نيويورک و مسوول اصلي اين مطالعه مي‌گويد: «اين آمار تکان‌دهنده است و به خوبي يکي ديگر از خطرات اصولي مواجهه با دود سيگار را نشان مي‌دهد. ما همه مي‌دانيم که دود سيگار چه قدر مضر است اما به نظر مي‌رسد اين دود براي خانم‌ها در سنين باروري خطرات بيشتري داشته باشد.»


تنباکو عليه جنين

نتايج مطالعه دکتر پپون و همکارانش اولين بار در دسامبر گذشته در مجله «کنترل تنباکو» منتشر شد. براي انجام اين مطالعه که در مدتي طولاني انجام شده بود محققان نتايج بررسي روي 4800 خانم را که در بين سال‌هاي 1982 تا 1998 به مرکز بيمارستاني رزول پارک در نيويورک مراجعه کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند. تمام اين خانم‌ها به منظور آزمايش‌هاي غربالگري سلامت و يا درمان سرطان به اين مرکز مراجعه کرده بودند و اين مطالعه در واقع يکي از نتايج جانبي پرسشنامه‌هاي آينده‌نگري بود که از آن زمان در اختيار خانم‌ها قرار گرفته بود. همه اين خانم‌ها حداقل يک بار در طول زندگي‌شان باردار شده بودند. 11 درصد اين خانم‌ها مشکلاتي در زمينه بارداري و يک‌سوم اين خانم‌ها حداقل يک بار سقط جنين يا مرده‌زايي داشتند. نکته مهم در اين مطالعه اين بود که دانشمندان متوجه شدند ريسک به وجود آمدن اين مشکلات با توجه به بالا رفتن مدت زمان در معرض دود سيگار بودن و حتي ساعات مواجهه افزايش پيدا مي‌کند. اين مساله خود دليل واضحي براي وجود داشتن حالت علت و معلول بين دود سيگار و مشکلات بارداري است.

طبق گزارش پپون و همکارانش علت تحت تاثير قرار گرفتن سيستم باروري خانم‌ها از دود دست دوم سيگار اين است که سموم تنباکوي موجود در اين دود به‌طور مستقيم باعث آسيب ساختار ژنتيکي سلول‌ها مي‌شود و همچنين در پديده لقاح دخالت مي‌کند و يا باعث مرگ جنين و سقط در همان روزهاي اول مي‌شود. سموم موجود در دود سيگار، هورمون‌هايي را که براي کنترل باروري و نگهداري تخم لقاح يافته در رحم احتياج است، تحت‌تاثير قرار مي‌دهد و باعث مي‌شود احتمال بارداري موفق بسيار پايين بيايد.

منبع: رويترز

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 243 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

با لک‌هاي پوستي چه‌کار کنيم ؟

در این مقاله دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده - متخصص پوست و مو - رييس مرکز تحقيقات پوست و سالک شما را راهنمائی می کند ....


تغييرات رنگ پوست مي‌تواند باعث ايجاد مشکلات روحي و اجتماعي در افراد شود و به‌خصوص در کساني که به دليل نوع شغل خود تماس چهره‌به‌چهره و مستمر با ديگران دارند، مي‌تواند موجب افسردگي شود. گاهي اوقات درمان‌هاي ناصحيح مي‌تواند مشکل شما را زيادتر کند. در ادامه شايع‌ترين علل ايجاد لک صورت و انواع لک‌ها را بررسي مي‌کنيم...

ملاسما يا لک بارداري بيشتر در زنان باردار ظاهر مي‌شود و يا عود مي‌کند و لک قهوه‌اي رنگ و قرينه‌اي است. اين لک در خانم‌هاي مجرد و حتي به‌ندرت در مردان هم ديده مي‌شود. اين لک‌ها بيشتر در گونه‌ها، پيشاني و چانه ديده مي‌شود و در سبزه‌ها مشخص است. اين لک‌ها بدون علت مشخص و به صورت سابقه فاميلي ديده مي‌شود. بعضي خانم‌ها متوجه مي‌شوند درست قبل از قاعدگي لک‌ها واضح‌تر مي‌شود. ملاسما يا لک بارداري به‌طور شايع در خانم‌هايي که قرص ضدبارداري مصرف مي‌کنند ديده مي‌شودکه با تماس با نور آفتاب آشکارتر مي‌شود. اغلب اين خانم‌ها هنگامي که باردار شوند همين لک را پيدا مي‌کنند. اين لک تا مدت‌ها پس از قطع قرص ضدبارداري نيز برطرف نمي‌شود يا ممکن است هرگز به طور کامل برطرف نشود.


کک مک که اغلب در افراد با پوست روشن، موهاي قرمز يا بلوند و چشمان آبي ديده مي‌شود. در تابستان تعداد و عمق اين کک‌مک‌ها افزايش يافته و در زمستان کمتر مي‌شود. با اينکه از نظر زيبايي آزاردهنده است و در صورت و شانه و پشت به وجود مي‌آيد اما خطري ندارد. اگر کک‌مک شما در زمستان هم باقي مي‌ماند بهتر است توسط پزشک بررسي شويد.


لک‌هاي پيري در اثر تماس حاد يا مزمن با نور آفتاب و افزايش سن به وجود مي‌آيد. معمولا اين لک‌هاي قهوه‌اي روي صورت و پشت دست‌ها در سنين 30 تا 40 سالگي شروع و با افزايش سن گسترده و پررنگ مي‌شود. بهتر است براي بررسي و درمان حتما بايد به پزشک مراجعه کنيد.


لک در اثر کمبود ويتامين‌ و سوءتغذيه براي مثال با کمبود ويتامين B12 در نژاد با پوست تيره پديد مي‌آيد. اين لک‌ها ظاهر لکه لکه دارند. در کمبود ويتامين A نيز گسترده‌اند و با برجستگي‌ شبيه پوست مرغ ظاهر مي‌شود. در کمبود اسيد فوليک و انواع کم‌خوني نيز ديده مي‌شود.


لک در اثر مصرف بعضي داروها، خصوصا داروهاي ضدسرطان و ضدمالاريا. مصرف طولاني‌مدت قرص ماينوسيکلين در درمان جوش جواني، در نواحي جوش‌هاي ملتهب پوست باعث تيرگي پوست مي‌شود.


لک‌هاي پس از التهاب پوست که در بيماري‌هاي مثل ليکن‌پلان، لوپوس اريتماتو يا بعد از آفتاب سوختگي يا عواملي چون جوش غرور دستکاري شده ايجاد مي‌شود. در افراد سبزه شايع‌تر است.

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 223 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

7 فرمان به صاحبان ناخن‌هاي بلند !!

يك زن آمريكايي كه از سال 1979 تا كنون ناخن‌هاي خود را كوتاه نكرده است، توانست نام خود را در كتاب ركوردهاي گينس به عنوان دارنده بلند ترين ناخن‌هاي دنيا به ثبت برساند. ركورد خانم لي ردموند 65 ساله از سوي مسوولان كتاب ركوردهاي جهاني گينس مورد تاييد قرار گرفته و در نسخه سال 2007 اين كتاب منعكس شده است. طول ناخن‌هاي اين خانم آمريكايي 5/7 متر است. او قرار است ناخن‌هاي خود را پس از تاييد ركوردهاي گينس توسط ليزر از بين ببرد. خانم ردموند هر روز ناخن‌هاي دستش را با استفاده از روغن زيتون چرب كرده و دور آنها را با سوهان صاف مي‌كند. او مي‌گويد داشتن اين ناخن‌هاي بلند مانع از انجام كارهاي خانه او نمي‌شود...

در اين دنياي بزرگ ناخن بلند داشتن دردسرهاي زيادي دارد که يکي از آنها مشکل در استفاده از تلفن همراه است. روزنامه آمريکايي «لس آنجلس تايمز» گزارش مي‌دهد که مدل‌هاي جديد تلفن‌همراه هيچ کاري براي برطرف کردن نگراني افرادي که ناخن‌هاي بلند دارند، صورت نداده‌اند. روزنامه لس آنجلس تايمز اظهار تاسف مي‌کند که چرا اين شرکت‌ها فکري براي افرادي که ناخن‌هاي بلند دارند و نمي‌توانند از تاچ اسکرين آن استفاده کنند، نکرده است. زناني که ناخن‌هاي بلند دارند و مردان و زناني که انگشتان پهن دارند با مشکل تايپ کردن در تلفن‌هاي همراه ‌مواجه هستند و خواستار اين هستند که تلفن همراه‌شان داراي قلم باشد.

علم ارگونوميک (راحتى و سادگى استفاده از ماشين) و تحقيقات جديد همگي بر اين تاکيد دارند که مردان و زنان انگشتان و ناخن‌هاي خود را به طور متفاوت به کار مي‌برند بنابراين لازم است در طراحي تلفن‌هاي همراه ناخن‌هاي بلند هم در نظر گرفته شوند. مشکل اين است که صفحه تاچ اسکرين برخي از تلفن‌هاي همراه فقط به بارهاي الکتريکي که از نوک انگشتان ساطع مي‌شود، واکنش نشان مي‌دهد در حالي که ناخن‌ها اين بارهاي الکتريسيته را ندارند. نيويورک تايمز به نقل از «نيلسن موبايل» گزارش داده است که تعداد زناني که از تلفن‌هاي هوشمند استفاده مي‌کنند در سال گذشته بيش از دو برابر افزايش يافته و به 4/10 ميليون نفر رسيده است.

ناخن‌هاي انگشت دست

رشد ناخن در افراد مختلف واز يک انگشت تا انگشت ديگر متفاوت است. ناخن‌هاي انگشتان مياني کمي‌ سريع‌تر از ناخن‌هاي شست و انگشت کوچک رشد مي‌کنند. ميزان متوسط رشد در حدود يک هشتم اينچ (حدود 3/0 سانتي متر) در ماه است. بنابراين وقتي ناخن در اثر آسيب ديدگي از دست برود،5 تا 6 ماه طول مي‌کشد تا ناخن جديدي رشد کند. ناخن‌هاي مردان به علت بستر ناخن بزرگ‌تر، سريع‌تر از ناخن‌هاي زنان رشد مي‌کند.

هورمون‌ها نيز در رشد ناخن نقش دارند. به عنوان مثال ميزان رشد ناخن هنگام بارداري ودر پر کاري تيروييد افزايش مي‌يابد. هيچ ماده غذايي از جمله ژلاتين که اغلب مشتريان زيادي دارد، رشد ناخن را افزايش نمي‌دهد ولي سوءتغذيه به‌طور مسلم رشد آن را کند مي‌کند و همچنين عواملي مانند هواي سرد، عمل جراحي بزرگ و بيماري شديد. بعد از يک بيماري وخيم، شيار کوچکي به نام خط بو( نام پزشک فرانسوي که اولين بار آن را توصيف کرد ) در عرض صفحه ناخن ايجاد مي‌شود. موقعيت اين شيار روي ناخن امکان برآورد زمان بروز بيماري را فراهم مي‌کند، مثلا بيماري‌ که در ماه دي بروز کرده است، خود را در ماه مهر سال آينده نشان مي‌دهد.


7فرمان به صاحبان ناخن‌هاي بلند


1 ناخن را با برس ويژه تميز کنيد مخصوصا پس از کار با مواد کثيف.

2 از ناخن‌ها استفاده ابزاري نکنيد. مثلا از آنها براي بيرون آوردن منگنه استفاده نکنيد.

3 پيش از باغباني ناخن‌هاي خود را در صابون فرو ببريد. اين کار سبب مي‌شود کثـافـات به زير ناخن‌ها نفوذ نکنند.

4 پس از سوهان کشيدن ناخن‌ها، آنهـا را براي چنـد دقيـقه درون آب گرم صابون دار ماساژ دهيد تا چربي ناخن‌ها گرفته شود.

5 يک تا سه ماه از سال به ناخن‌هاي خود استراحت دهيد و هيچ گـونه لاک و يـا نـاخـن مصنوعي به‌کار نبريد تا ناخن‌ها مجددا سلامتي خود را بازيابند.

6 براق کننده لب براي نرم کردن ناخن‌ها بسيار موثر مي‌باشد.

7از لاک بر پيش از لاک زدن نيز استفاده کنيد زيرا با زدودن چربي ناخن آن را براي قرار گرفتن بهتر لاک آماده مي‌سازد

6 نکته درباره سرعت رشد ناخن

سرعت رشد ناخن بستگي به عوامل بسياري ازجمله سن، تغذيه، بيماري‌ها، هورمون‌ها و فصول سال دارد. توجه کنيد:

1 ناخن به طور طبيعي 1/0 ميلي‌متر در روز و يا ? ميلي‌متر در ماه رشد مي‌کند.

2سرعت رشد انگشتان دست از انگشتان پا بيشتر مي‌باشد. (? تا ? برابر).

3 سرعت رشد ناخن‌ها در تابستان بيشتر از زمستان مي‌باشد.

4 سرعت رشد ناخن‌ها در افراد راست دست در دست راست و افراد چپ دست در دست چپشان بيشتر است.

5 سرعت رشد ناخن‌هاي مردان از زنان بيشتر است. (جز در زنان باردار و مسن)

6 اگر ناخن به طور کامل از جايش کنده شود، براي ناخن‌هاي دست ? تا ? ماه طول مي‌کشد تا مجددا ناخن به طور کامل رشد کند اين زمان براي ناخن‌هاي پا ?? تا ?? ماه مي‌باشد.

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 243 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

اگر مي‌خواهيد سيگار را ترک کنيد...

خديجه محصلي - کارشناس مسوول دبيرخانه ستاد کشوري کنترل دخانيات
درباره ترک سیگارو باید ها و نبایدهای آن می گوید ...

اغلب افراد سيگاري مي‌دانند که کشيدن سيگار براي سلامتي آنها مضر است اما آنچه بسياري از سيگاري‌هاي تازه‌کار از آن غافل مانده‌اند، اين است که سيگار کشيدن نوعي اعتياد هم هست و دود سيگار حاوي مواد شيميايي خاصي است که به احساسات و رفتار فرد تاثير مي‌گذارد...

از آنجايي که نيکوتين يک داروي اعتيادزا است، ترک سيگار ممکن است کار بسيار مشکلي باشد. در حقيقت اغلب افراد درنخستين تلاش خود دچار شکست مي‌شوند اما اگر دفعه اول موفق نشديد، تسليم نشويد.


براي ترک سيگار برنامه‌ريزي کنيد

رهايي و خلاصي از شر سيگار نياز به برنامه‌ريزي و تعهد دارد نه شانس و اقبال. بهتر است برنامه‌اي تنظيم کنيد که متشکل از راهبردها يا دستورالعمل‌هاي متنوع باشد تا به کمک آن بتوانيد با علايم ناشي از ترک نيکوتين به شکل صحيح برخورد کنيد و همچنين لحظاتي را که ميل شديدي به سيگار کشيدن داريد به خوبي پشت سر بگذاريد و در صورت نياز از حمايت‌ها و راهنمايي‌هاي جامعه بهره‌مند شويد. انتظار نداشته باشيد که دستورالعمل آماده‌اي پيدا کرده و به راحتي بتوانيد آن را روي خودتان اجرا کنيد.

برنامه ترک هيچ فردي به درد ديگري نمي‌خورد، پس برنامه‌اي تنظيم کنيد که اولا از آن راضي باشيد و ثانيا با شرايط زندگي شما متناسب باشد. از هر نوع تکنيک و ابزاري که فکر مي‌کنيد منطبق بر نيازهاي شماست استفاده کنيد. به مجموع اين کارهايي که انجام مي‌دهيد راهبردها يا استراتژي‌هاي ترک سيگار گفته مي‌شود. به‌طور کلي برنامه‌هاي ترک متشکل از چند راهبرد است. تحقيقات نشان مي‌دهد که بهره‌گيري از چند راهبرد به جاي يکي شانس موفقيت شما را در خلاصي از شر سيگار افزايش مي‌دهد.

براي هفته اول زياد سخت نگيريد و انعطاف‌پذير باشيد. چنانچه از برنامه ترک استفاده مي‌کنيد اما به نظرتان مي‌آيد که کار، خوب پيش نمي‌رود برنامه خود را مورد تجديد نظر قرار دهيد. ممکن است در سه تا ده روز اول دچار علايم جسماني ناشي از ترک شويد. به مرور اين علايم خفيف‌تر مي‌شوند اما ممکن است شما همچنان در موقعيت‌هايي قرار بگيريد که هوس کشيدن سيگار به سرتان بزند. اينها موقعيت‌هايي هستند که قبلا به‌طور معمول در آن سيگار مي‌کشيده‌ايد، مثلا بعد از غذا يا هنگامي که پشت فرمان خودرو قرار مي‌گيريد. در برخي از افراد که سيگار را کنار مي‌گذارند، ممکن است تا ماه‌ها و حتي سال‌ها اين هوس سيگار کشيدن هر از گاهي بيايد و برود اما شدت و مدت اين هوس‌ها با گذشت زمان رفته رفته کاهش پيدا مي‌کند.

راهبردهاي ترک سيگار

هنگام تنظيم برنامه ترک و تلاش براي خلاصي از شر سيگار داشتن برخي اطلاعات برايتان بسيار ارزشمند خواهد بود.

خود ياري

در شيوه خودياري، فرد براي ترک سيگار شخصا اقدام مي‌کند و براي برنامه‌ريزي و تدوام تلاش‌هاي خود از منابع و امکانات بهداشتي استفاده مي‌کند. اين منابع و امکانات عبارت‌اند از: انتشارات و پايگاه‌هاي اينترنتي تحت پوشش دانشگاه‌هاي علوم پزشکي. راهبرد خودياري براي ايجاد انگيزه اعتماد بسيار حايز اهميت است. درواقع اطلاعاتي که به اين طريق کسب مي‌کنيد به شما در برخورد صحيح با ميل و هوس شديد براي سيگار کشيدن و اجتناب از موقعيت‌هايي که امکان لغزش در آنها زياد است، کمک مي‌کند.

حمايت گروهي

براي برخي از افراد حمايت گروهي در ترک سيگار بسيار حياتي است. اين گروه که رهبري هم براي خود تعيين مي‌کنند در جلسات منظمي که بر اساس برنامه تنظيم شده، شرکت مي‌کنند. طبق اين برنامه، جلسات دست کم هر دو هفته يک بار تشکيل مي‌شود و هر جلسه هم بين 20 تا 60 دقيقه به طول مي‌انجامد. اين جلسات روي مساله حل مشکلات و تمرين مهارت‌هاي لازم براي ترک سيگار متمرکز هستند. به کمک اين جلسات شما مي‌توانيد از حمايت ساير افراد جامعه که مشکلي شبيه به شما دارند بهره‌مند شويد.

مشاوره فردي

همان‌گونه که از اسم آن پيداست، روش مشاوره فردي متضمن کار نفر به نفر با يک پزشک، روان‌شناس، پرستار يا مشاور قابل اعتماد براي کسب راهنمايي و حمايت تخصصي است. يک کارشناس متبحر به شما اجازه مي‌دهد تا احساسات و نگراني‌هاي خود را در رابطه با احتمال ناتواني در ترک سيگار يا مشکلاتي که ممکن است با دوستان يا خانواده پيدا شود ابراز کنيد. آنها به شما کمک مي‌کنند تا مهارت‌هايي را براي برخورد صحيح و برآمدن از پس ترک سيگار پيدا کنيد. بر مشکلات فايق آييد و ياد بگيريد چگونه به يک زندگي عاري از سيگار قدم بگذاريد. شما مي‌توانيد در مواقعي که دچار علايم ناشي از ترک سيگار مي‌شويد و يا براي رفع ميل و هوس شديد به سيگار با مشاور خود تماس بگيريد.

ترک بدون مقدمه

ترک بدون مقدمه يا ناگهاني رايج‌ترين شيوه براي ترک استعمال دخانيات است. در واقع ترک بلامقدمه نوعي امتناع ناگهاني و مصمم از کشيدن سيگار است. در يک روز معين يا بدون آمادگي قبلي، يک جا و به‌طور کامل سيگار را مي‌بوسيد و کنار مي‌گذاريد. ترک بلامقدمه به اين سادگي هم که فکر مي‌کنيد، نيست. لازمه آن آمادگي جسمي و روحي براي مقابله در برابر ميل شديد به سيگار کشيدن است. البته براي کساني که از اين شيوه استفاده مي‌کنند دلسردي‌هايي هم وجود دارد.

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 247 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

تاثير قرص‌هاي ضدبارداري بر پوست و مو

قرص‌هاي ضدبارداري‌ در سلامت پوست کاملا يک شمشير دو لبه است و اثر آن بستگي به طبيعت هر فرد دارد - مشاوره دکتر شکيلا نيکنام را در این مورد بخوانید ....


خيلي‌ها اعتقاد دارند که با مصرف قرص‌هاي ضدبارداري، پوست‌شان زيباتر و شفاف‌تر مي‌شود و حتي خوردن آن را به خانم‌هاي دوست و آشنا توصيه مي‌کنند. شايد تصور مي‌شود که هورمون زنانه موجود در اين قرص‌ها به سلامت و زيبايي پوست کمک کرده و آن را تقويت مي‌کند...


اگر شما هم‌چنين باوري داريد، بهتر است بدانيد که اين بستگي به خود شما دارد که قرص‌هاي ضدبارداري چه اثراتي روي پوست و موي شما داشته باشد و موجب بدتر و يا بهتر شدن سلامت و زيبايي پوست و موي شما مي‌شود:


دکتر بهروز باريک‌بين، متخصص پوست اعتقاد دارد که قرص‌هاي ضدبارداري‌ در سلامت پوست کاملا يک شمشير دو لبه است و اثر آن بستگي به طبيعت هر فرد دارد. اين متخصص پوست و مو مي‌گويد: «برخي از بانوان که از مشکلات هورموني رنج مي‌برند و به خاطر آن دچار جوش‌هاي پوستي هستند، ممکن است با مصرف قرص‌هاي ضدبارداري که حاوي هورمون هستند، پوست‌شان بهتر شود و با از بين رفتن و يا کمتر شدن جوش‌هاي صورت‌شان، پوست بهتري را تجربه کنند». ولي قرص‌هاي ضدبارداري براي تمام بانوان چنين اثراتي را در پي ندارند و حتي براي برخي از بانوان اثرات معکوسي را به دنبال دارند. اين عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي مي‌گويد: «برخي از بانوان که از نظر هورموني مشکلي ندارند و پوستي سالم و شفاف دارند، ممکن است در اثر مصرف چنين قرص‌هايي دچار آکنه و جوش‌هاي پوستي شوند. از سوي ديگر اگر خانمي مستعد لکه‌هاي حاملگي باشد، ممکن است با مصرف اين قرص‌ها لکه‌هاي حاملگي را در نقاط مختلف پوستش تجربه کند.»

ماسک‌ حاملگي روي صورت


گرچه قرص‌هاي ضدبارداري داراي اثرات هورموني هستند ولي گاهي شما را دچار دردسري به نام ماسک حاملگي مي‌کنند. اين ماسک در واقع لکه‌هاي پوستي است که روي صورت شما به وجود مي‌آيد. علت آن هم وجود مقادير زياد استروژن در بدن است. شما مي‌توانيد با محافظت پوست‌تان در برابر اشعه آفتاب احتمال بروز اين لکه‌‌ها را کاهش دهيد. توصيه ديگر ما اين است که در صورتي که سر و کله چنين لکه‌هايي روي صورت شما پيدا شد با پزشک‌تان تماس بگيريد. شايد پزشک صلاح بداند شما به جاي استفاده از قرص‌هاي حاوي استروژن از قرص‌هاي حاوي پروژسترون استفاده کنيد و يا کلا از روش ديگري براي جلوگيري از بارداري استفاده کنيد. معمولا تداوم مصرف استروژن از طريق اين قرص‌ها موجب تيره‌تر شدن اين لکه‌ها و يا وسعت گرفتن ضايعات پوستي خواهد شد فراموش نکنيد تيره‌ شدن قسمت‌هايي از پوست صورت خانم‌ها مثل پيشاني، برجستگي گونه، لب فوقاني و چانه نيز در دوران بارداري ممکن است رخ دهد البته اگر شما در اثر قرص‌هاي ضدبارداري اين لکه‌ها را تجربه مي‌کنيد، بهتر است حتما از کرم‌هاي ضدآفتاب استفاده کنيد تا از تيرگي و وسعت يافتن اين لکه‌ها پيشگيري کنيد.

فوايد قرص‌هاي ضدبارداري


فقط نبايد به اثرات ظاهري قرص‌هاي ضدبارداري توجه کنيد. محققان مي‌گويند که قرص‌هاي ضدبارداري نقش مهم‌تري روي سلامت مخاط‌هاي بدن بانوان به خصوص مخاط پوشاننده تخمدان دارند. اين محققان اعتقاد دارند که قرص‌هاي ضدبارداري خطر سرطان تخمدان در بانوان کاهش مي‌دهد، به صورتي که با مصرف هريک سال قرص‌هاي ضدبارداري خطر ابتلا به سرطان تخمدان 5 درصد کاهش مي‌يابد و جالب‌تر اينکه بعد از توقف مصرف‌ قرص‌هاي ضدبارداري اثر حفاظتي اين قرص‌ها در برابر سرطان تخمدان بيست تا سي سال ديگر باقي خواهند ماند. از سوي ديگر گروهي از محققان نشان داده‌اند که مصرف قرص‌هاي ضدبارداري با محافظت از مخاط ديواره رحم که جزيي از بافت پوشاننده بدن به شمار مي‌آيد شانس ابتلا به سرطان‌هاي گردن رحم را در بانوان کاهش مي‌دهد.

اين قرص‌ موهايتان را پرپشت نمي‌کند


يکي ديگر از همان باورهاي عجيب و غريب که در ميان بانوان خيلي هم کم نيست، اين است که از قرص‌هاي ضدبارداري به عنوان دارويي براي رويش مو و درمان کم‌پشتي موهايشان استفاده مي‌کنند. دکتر طباطبايي، متخصص پوست و مو مي‌گويد: «برخي از بانوان قرص‌هاي ضدبارداري را خرد کرده و به صورت پودر درمي‌آورند و از آن محلولي درست کرده و روي پوست سرشان مي‌گذارند تا به رويش مجدد موهايشان که کم‌پشت شده‌اند، کمک کنند.» وي مي‌افزايد:‌ «اين يک باور غلط درباره خواص قرص‌هاي ضدبارداري در سلامت و زيبايي موها است و اين روش موجب رشد مجدد موها نمي‌شود.» اين عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي اعتقاد دارد که بهتر است خانم‌ها اثرات دقيق قرص‌هاي ضدبارداري و خواص آنها را از پزشک خود بپرسند و از استفاده‌هاي بي‌دليل و بي‌فايده از اين قرص‌ها در مقاصد ديگر خودداري کنند. گرچه قرص‌هاي ضدبارداري داراي ترکيبات هورموني هستند ولي جذب پوستي اين هورمون‌ها از طريق پوست سر آن‌قدر ناچيز است که به شمار نمي‌آيد و از سوي ديگر موجب تقويت رشد موهاي شما نمي‌شود.

منبع : وب سایت سلامت

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 252 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

چرا جوش ( آکنه ) مي‌زنيم؟

يک‌نکته،‌يک‌پزشک - دکتر غلامحسين غفارپور - مدير گروه پوست و هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران به پرسشهای شما درمورد جوش پاسخ میدهد ....

اگر نگاهي به آنچه در ژنتيک خود به ارث برده‌ايد، بيندازيد، پاسخ همه اين پرسش‌ها را خواهيد يافت چون اين توارث در مورد هورمون‌هاي شما نقش پررنگي ايفا مي‌کند. والدين شما از چه سني اين جوش‌ها را داشتند؟ آيا با اينکه الان هم در سن نزديک به چهل سالگي هستند باز جوش مي‌زنند؟ اگر همين‌طور است بايد متوجه باشيد که درمان‌هاي نگه‌دارنده را بايد تا مدت‌ها ادامه دهيد. هورمون مردانه موجب تشديد جوش‌ها مي‌شود و در مورد هورمون زنانه برحسب نوع آن فرق مي‌کند. يک نوع از اين هورمون زنانه ممکن است موجب افزايش و نوعي ديگر کاهش جوش شود. عوامل زيادي در محيطي که شما زندگي مي‌کنيد نيز وجود دارند که بر کاهش يا تشديد جوش‌هايتان موثرند. مثلا آب و هوا روي جوش تاثير دارد. به طوري که رطوبت، گرما و تعريق زياد مي‌تواند موجب تشديد جوش‌هايتان شود. فشار، تحريک و ماساژ مکرر و مداوم پوست هم همين‌طور. اگر شما موقع اصلاح يا بند انداختن صورت، فشار کمتري وارد کنيد و مدت زمان کوتاهي پوست را تحريک نماييد، مي‌توانيد به خودتان کمک کنيد. مصرف بعضي داروها هم موجب جوش زدن مي‌شود. مثل پمادهاي کورتيکواستروييدي قرص‌هاي ضدبارداري انواع مختلفي دارد. بعضي از آنها مي‌توانند موجب افزايش جوش شوند. تمامي مواد آرايشي و بهداشتي چرب و روغن‌دار مي‌توانند به زياد شدن جوش‌ها منجر شوند. مساله بعدي درباره رژيم غذايي شماست. با اينکه تاکنون ارتباط مشخصي بين رژيم غذايي و جوش پيدا نشده است اما بسياري از بيماران اذعان و اعتقاد دارند که بيماريشان با مصرف بعضي مواد غذايي مثل شکلات، شيريني و غذاهاي چرب و سرخ کردني بدتر مي‌شود. اگر شما هم در اين مورد به يقين رسيده‌ايد چه خوب است که با مصرف نکردن اين مواد به کاهش جوش‌ها کمک کنيد. تشخيص جوش‌ها يک کار تخصصي است و بايد با معاينه و گرفتن شرح حال از بيمار توسط پزشک معلوم شود. اگر شما به درمان‌هاي معمول پاسخ داديد بايد دقت کنيد که مبادا بدون مشورت پزشک آنها را قطع کنيد چون عملکرد سيستم داخلي بدن شما ممکن است دوباره آن جوش‌ها را ايجاد يا تشديد کند. در موارد شديد بيماري، گاهي پاسخ درماني مناسب داده نمي‌شود خصوصا در خانم‌هايي که اگر علايم از جمله ريزش مو و اختلال قاعدگي نيز دارند و يا در سن بالا هستند، اين موارد به بررسي بيشتر نيازمند است.

منبع : وب سایت سلامت

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 215 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

مصايب شيرين بچه‌هاي بدغذا

الهه رضاييان
مصايب شيرين بچه‌هاي بدغذا و نحوه برخورد با این بچه ها را بررسی می کند

بچه‌ها گاهي اوقات اشتهاي خوبي دارند و خوب غذا مي‌خورند. در مقابل بعضي وقت‌ها هم اشتهايي نداشته و بدغذايي مي‌کنند يا مثلا ناهار را با اشتها ميل کرده ولي براي شام بي‌اشتها مي‌شوند. کارشناسان توصيه مي‌کنند در چنين مواردي ميزان غذايي که در نظر گرفته‌ايم را اندکي کاهش دهيم و در عوض تنوع موادغذايي را بيفزاييم...


من با اينکه تا سر حد اعصاب خوردي پيش مي‌روم اما سعي مي‌کنم اصول غذا دادن به بچه‌ها را ياد بگيرم و اجرا کنم تا کم‌کم قواعد غذا خوردن را متناسب با سن آرين برايش در نظر بگيرم. از حالا دارم ياد مي‌گيرم که غذا خوردن را به يک کشمکش دايمي تبديل نکنم و تا حد زيادي بتوانم از مشکلات مربوط به غذا خوردن بچه‌ها که حدود دو و نيم سالگي به اوج خود مي‌رسد پيشگيري نمايم و حتما به جاي 3 وعده روزي 5 وعده اما به مقدار کم غذا به آرين بدهم. اين اصول را به شما و دوستان خوبم هم مي‌گويم تا با هم پيش برويم. اول اينکه هم زمان با آغاز تغذيه تکميلي و به خصوص شروع غذاي جامد، کودک به کمک، تشويق و تمجيد کردن ما نياز دارد. بهترين کار ما اين است که از يک صندلي بلندتر و پشتي‌دار استفاده کنيم و کودک همه اعضاي خانواده را بر سر ميز يا سفره غذا ببيند. با اينکه اين کار دشواري‌هاي خاص خود را دارد اما او از همين سن کم ياد مي‌گيرد موقع غذا بايد سرميز باشد و نه جلوي تلويزيون يا در اتاق بازي‌اش. دوم اينکه به محض توانايي او در استفاده از قاشق و يا گرفتن فنجان بايد اجازه بدهيم خودش غذا خوردن را تجربه کند. اين کار با همه کثيف‌کاري‌هايش از اين لحاظ خسته کننده است که مدت غذا خوردن وي را به درازا مي‌کشاند. نکته بعدي اينکه نبايد به اجبار و زور به کودک غذا بدهيم و اگر او صورتش را هنگام غذا خوردن برمي‌گرداند، يعني يا سير شده و يا غذا را دوست ندارد. به حالت چهره او توجه کنيد.


اگر هنگام خوردن غذا چهره‌اش را به شدت درهم مي‌کشد احتمالا غذاي مورد نظر باب طبعش نيست. راستي يادتان باشد پس از غذا دادن به او از مناسب بودن دماي غذا اطمينان حاصل کنيد.


اگر او هنوز بلد نيست با قاشق غذا بخورد و شما به او غذا مي‌دهيد و مشاهده مي‌کنيد غذا را از دهانش خارج مي‌کند، دليل بر اين نيست که از آن غذا خوشش نمي‌آيد و يا قصد آزار و اذيت شما را دارد. او فقط مي‌خواهد با جلو و عقب بردن زبانش غذا را بهتر بشناسد. او به تدريج ياد مي‌گيرد همين کار را بدون ريختن غذا روي صورت، لباس يا پيش‌بندش انجام دهد. چرا که وي هنوز خيلي کوچک‌ است. همين‌طور که کودک ما بزرگ‌تر مي‌شود، ياد مي‌گيرد تا همانند مادر هنگام غذا خوردن رفتار کند. مثلا بعد از صرف غذا از کلماتي مثل لطفا، خيلي ممنون يا متشکرم استفاده کند. البته اگر شما و همسرتان اين الفاظ را به کار ببريد!

Eabrahim kalate Rahmani بازدید : 215 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

درباره پسرانی با رفتار دخترانه چه می دانید ؟

گفتگو با دکتر غلامحسين قائدي - روانپزشک کلينيک سلامت جنسي - عضو هيات علمي دانشگاه شاهد
درباره پسراني با رفتار دخترانه و نحوه برخورد با آنها

يکي از همراهان سلامت (126****0912) برايمان نوشته است: «پسر 8 ساله‌اي دارم که از چهار سالگي تمايل به پوشيدن لباس دختر بچه‌ها را داشت و بازي‌هاي دخترانه انجام مي‌داد. در آن زمان که به مشاور مراجعه کرديم توصيه شد که نسبت به رفتارش بي‌توجهي کنيم. حالا رفتارش ادامه دارد و آنها تشخيص اختلال هويت جنسي داده‌اند. ما کلافه شده‌ايم. چه‌ کار کنيم؟»...

در پاسخ بايد بگويم به نظر مي‌رسد پسربچه‌ شما نياز است مورد بررسي دقيق‌تري قرار گيرد که آيا فقط تمايل به استفاده از لباس جنس مخالف دارد و يا دچار اختلال هويت جنسي است. گروه اول تمايلي به کسب صفات جنسي مقابل ندارند، اما هويت جنسيتي که حس دروني شخص از مرد يا زن بودن است از سن سه سالگي ظاهر مي‌شود و با جنس بيولوژيکي (زيست‌شناختي) فرد مطابقت دارد ولي برخي افراد خود را متعلق به جنسيت مخالف مي‌دانند که اين مساله در کلام، رفتار يا پوشيدن لباس جنس مخالف نشان داده مي‌شود.


ميزان شيوع اين اختلال مشخص نيست ولي پسران به نسبت بيشتري مبتلا مي‌شوند. عوامل متعددي از جمله تاثير هورمون‌هاي جنسي مردانه يا زنانه روي رشد جنين و همچنين روش و نحوه پرورش کودک که هماهنگ يا ناهماهنگ با جنس خاصي است که به آن تعلق دارد، از جمله دلايل اين اختلال ذکر شده است. معمولا اين افراد اگر پسر باشند توسط گروه هم‌سالان و همتا مورد اذيت و آزار قرار مي‌گيرند و يا طرد مي‌شوند. برخي از اين کودکان به خاطر تمسخر ساير بچه‌ها از رفتن به مدرسه خودداري مي‌کنند.


در نوجواني و بزرگسالي تقاضا براي اقدامات طبي و انجام اعمال جراحي به منظور تغيير دادن ظاهر جسمي خود ظاهر مي‌شود. اين افراد عموما از کودکي نزد روان‌پزشک برده مي‌شوند. جهت درمان در مورد پسربچه‌هايي که مشابه فرزند شما هستند راهکارهاي زير مي‌تواند مفيد واقع شود:


1) تشويق الگوهاي رفتاري مقبول از نظر فرهنگي در پسربچه‌ها.


2) مشاوره با والدين، خصوصا براي آنان که به طور ناخواسته رفتار جنس مقابل را تشويق مي‌کنند بايد جلسات مشاوره برگزار شود تا از اين کار بپرهيزند.


3) ساير درمان‌هاي روان‌شناختي، دارويي، هورموني و غيره که تحت‌نظر متخصصان مربوطه انجام مي‌شود.

تعداد صفحات : 192

درباره ما
جدیدترین نرم افزار روز دنیا | عکس | فیلم | بازی | اس ام اس |
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
  • جمعه 26 خرداد 1391
  • پنجشنبه 25 خرداد 1391
  • جمعه 12 خرداد 1391
  • پنجشنبه 11 خرداد 1391
  • چهارشنبه 10 خرداد 1391
  • سه شنبه 09 خرداد 1391
  • دوشنبه 08 خرداد 1391
  • شنبه 06 خرداد 1391
  • جمعه 5 خرداد 1391
  • جمعه 05 خرداد 1391
  • پنجشنبه 4 خرداد 1391
  • پنجشنبه 04 خرداد 1391
  • جمعه 29 ارديبهشت 1391
  • چهارشنبه 27 ارديبهشت 1391
  • يکشنبه 24 ارديبهشت 1391
  • شنبه 16 ارديبهشت 1391
  • جمعه 15 ارديبهشت 1391
  • چهارشنبه 13 ارديبهشت 1391
  • يکشنبه 10 ارديبهشت 1391
  • پنجشنبه 7 ارديبهشت 1391
  • شنبه 02 ارديبهشت 1391
  • شنبه 2 ارديبهشت 1391
  • چهارشنبه 30 فروردين 1391
  • سه شنبه 29 فروردين 1391
  • دوشنبه 28 فروردين 1391
  • سه شنبه 9 اسفند 1390
  • شنبه 22 بهمن 1390
  • يکشنبه 2 بهمن 1390
  • سه شنبه 13 دی 1390
  • سه شنبه 6 دی 1390
  • شنبه 3 دی 1390
  • يکشنبه 27 آذر 1390
  • جمعه 25 آذر 1390
  • شنبه 5 آذر 1390
  • چهارشنبه 25 آبان 1390
  • سه شنبه 24 آبان 1390
  • چهارشنبه 18 آبان 1390
  • سه شنبه 19 مهر 1390
  • دوشنبه 18 مهر 1390
  • يکشنبه 17 مهر 1390
  • شنبه 2 مهر 1390
  • جمعه 1 مهر 1390
  • پنجشنبه 31 شهريور 1390
  • سه شنبه 29 شهريور 1390
  • دوشنبه 28 شهريور 1390
  • يکشنبه 27 شهريور 1390
  • شنبه 26 شهريور 1390
  • جمعه 25 شهريور 1390
  • پنجشنبه 24 شهريور 1390
  • چهارشنبه 23 شهريور 1390
  • دوشنبه 21 شهريور 1390
  • يکشنبه 20 شهريور 1390
  • شنبه 19 شهريور 1390
  • جمعه 18 شهريور 1390
  • پنجشنبه 17 شهريور 1390
  • چهارشنبه 16 شهريور 1390
  • سه شنبه 15 شهريور 1390
  • دوشنبه 14 شهريور 1390
  • يکشنبه 13 شهريور 1390
  • شنبه 12 شهريور 1390
  • جمعه 11 شهريور 1390
  • پنجشنبه 10 شهريور 1390
  • چهارشنبه 9 شهريور 1390
  • سه شنبه 8 شهريور 1390
  • دوشنبه 7 شهريور 1390
  • يکشنبه 6 شهريور 1390
  • شنبه 5 شهريور 1390
  • جمعه 4 شهريور 1390
  • پنجشنبه 3 شهريور 1390
  • چهارشنبه 2 شهريور 1390
  • سه شنبه 1 شهريور 1390
  • دوشنبه 31 مرداد 1390
  • شنبه 29 مرداد 1390
  • پنجشنبه 27 مرداد 1390
  • سه شنبه 25 مرداد 1390
  • يکشنبه 23 مرداد 1390
  • جمعه 21 مرداد 1390
  • پنجشنبه 20 مرداد 1390
  • چهارشنبه 19 مرداد 1390
  • سه شنبه 18 مرداد 1390
  • دوشنبه 17 مرداد 1390
  • يکشنبه 16 مرداد 1390
  • شنبه 15 مرداد 1390
  • جمعه 14 مرداد 1390
  • پنجشنبه 13 مرداد 1390
  • چهارشنبه 12 مرداد 1390
  • شنبه 8 مرداد 1390
  • جمعه 7 مرداد 1390
  • دوشنبه 3 مرداد 1390
  • يکشنبه 2 مرداد 1390
  • شنبه 1 مرداد 1390
  • جمعه 31 تير 1390
  • دوشنبه 27 تير 1390
  • يکشنبه 26 تير 1390
  • شنبه 25 تير 1390
  • پنجشنبه 23 تير 1390
  • چهارشنبه 22 تير 1390
  • دوشنبه 20 تير 1390
  • يکشنبه 19 تير 1390
  • جمعه 17 تير 1390
  • جمعه 2 ارديبهشت 1390
  • پنجشنبه 1 ارديبهشت 1390
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1757
  • کل نظرات : 126
  • افراد آنلاین : 31
  • تعداد اعضا : 40
  • آی پی امروز : 441
  • آی پی دیروز : 420
  • بازدید امروز : 875
  • باردید دیروز : 732
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 4,884
  • بازدید ماه : 4,884
  • بازدید سال : 164,846
  • بازدید کلی : 2,132,406
  • کدهای اختصاصی
    تبليغات X